Napravite kompletan obrok koji uključuje tjesteninu - u jednoj posudi. Za ovaj recept trebat ćete i pileći file, crvenu papriku, tikvice te svježe začinsko bilje, u idealnom slučaju bosiljak i timijan. Ne zaboravite i na naribani parmezan.

Od rezanja povrća i mesa pa do serviranog jela proći će otprilike pola sata, što ovo jelo čini idealnim za pripremu tijekom dinamičnog radnog tjedna.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 crvene paprike
  • 2 tikvice
  • 2 luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 300 g tjestenine po izboru
  • sol
  • 2 žlice maslinova ulja
  • papar
  • nekoliko listića bosiljka
  • malo svježeg timijana
  • naribani parmezan

Priprema:

Operite i očistite paprike i tikvice. Paprike narežite na trakice, a tikvice razrežite po dužini i narežite na ploške. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ugrijte maslinovo ulje pa propirjajte luk i češnjak. Piletinu narežite na kockice pa dodajte u tavu. Dodajte paprike i kratko ih popržite, a zatim dodajte i tikvice. Posolite, popaprite pa pirjajte otprilike 10 minuta.

Operite, protresite i nasjeckajte bosiljak i timijan (ostavite koji listić za ukrašavanje). Ocijedite jesteninu, ali ostavite malo vode od kuhanja. Pomiješajte tjesteninu i nasjeckani bosiljak s pirjanim povrćem te začinite soli i paprom. Po želji umiješajte malo vode od kuhanja, pospite parmezanom i ukrasite preostalim začinskim biljem.

 Izvor: Stvar Ukusa