Tjestenina zapečena u pećnici s piletinom i špinatom idealan je recept za brz ručak u radnom tjednu. Jelo je bogatog okusa i kremaste teksture, a kombinacija piletine i špinata sa sušenim rajčicama je pravi je gurmanski užitak. Sigurno će se svidjeti svim članovima obitelji, a možete ju lako ponjeti na posao.
Sastojci:
- 250 g tjestenine
- 4 pileća batka
- 100 g listova mladog špinata
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 200 ml polusušenih rajčica
- 200 g ribanog parmezana
- 150 g mozzarelle
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano namastite dublju posudu za pečenje. Kuhajte tjesteninu u velikom loncu kipuće slane vode 10 minuta.
U međuvremenu pileće meso odvojite od kostiju. Meso sitno narežite. Meso stavite na zagrijanu tavu i pecite dok ne izgubi rumenu boju.
Ocijedite tjesteninu i vratite je u lonac. Dodajte piletinu, špinat, vrhnje, rajčice i paremzana. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Posolite i popaprite.
Žlicom stavljate smjesu u pripremljenu posudu. Prelijte mozzarellom i preostalim parmezanom. Pecite 20 do 25 minuta ili dok ne postane zlatne boje.
Izvor: taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice