Tjestenina zapečena u pećnici s piletinom i špinatom idealan je recept za brz ručak u radnom tjednu. Jelo je bogatog okusa i kremaste teksture, a kombinacija piletine i špinata sa sušenim rajčicama je pravi je gurmanski užitak. Sigurno će se svidjeti svim članovima obitelji, a možete ju lako ponjeti na posao. 

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 4 pileća batka
  • 100 g listova mladog špinata
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 ml polusušenih rajčica
  • 200 g ribanog parmezana
  • 150 g mozzarelle

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano namastite dublju posudu za pečenje. Kuhajte tjesteninu u velikom loncu kipuće slane vode 10 minuta.

U međuvremenu pileće meso odvojite od kostiju. Meso sitno narežite. Meso stavite na zagrijanu tavu i pecite dok ne izgubi rumenu boju. 

Ocijedite tjesteninu i vratite je u lonac. Dodajte piletinu, špinat, vrhnje, rajčice i paremzana. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Posolite i popaprite.

Žlicom stavljate smjesu u pripremljenu posudu. Prelijte mozzarellom i preostalim parmezanom. Pecite 20 do 25 minuta ili dok ne postane zlatne boje. 

Izvor: taste