Jednostavna i brza salata koju ćete obožavat ovog ljeta. Sve što je potrebno je skuhati tjesteninu i piletinu i pomiješati s povrćem te preliti laganim umakom od grčkogjogurta i pesta od bosiljka. Preporučamo vam da dodate još i tostiranih pinjola ili komadiće pečene slanine.
Sastojci:
- 60 g tjestenina
- 125 g kuhana piletina
- 30 g mozzarelle
- mini rajčice
- rikola
- 50 g grčkog jogurta
- 30 g pesta
- 10 g parmezana
- sol i papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Nakon kuhanja, isperite hladnom vodom i dobro ocijedite. Skuhajte piletinu. Pripremite ostale sastojke.
Sve zajedno stavite u veliku zdjelu za salatu i obilno začinite salatu od tjestenine solju i paprom. Pomiješajte jogurt i pesto i prelijte preko salate. Pospite sve parmezanom. Salatu od tjestenine možete poslužiti odmah ili je prethodno ohladiti.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice