'Marry me' piletina: Jelo zanimljivog imena dokaz je da ljubav ide kroz želudac

Pileći odresci u kombinaciji sa sušenom rajčicom, parmezanom i vrhnjem ručak je gotov za pola sata.

Shutterstock

Piletina zanimljivog naziva "Marry me" (Oženi me ili Udaj se za mene) dobila je ime jer je navodno toliko dobra da, ako je pripremite svom partneru, odmah će se zaljubiti u vaše kuhanje. 

Ovo kremasto i sočno jelo gotovo je u samo pola sata. Pileći odresci u kombinaciji sa sušenom rajčicom, parmezanom i vrhnjem pravi su dokaz da put do srca vodi kroz želudac. Zvuči dobro, zar ne?

Sastojci:

  • 4 pileća odreska
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 4 žlice brašna
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 1,5 žlica maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 ml vruće vode
  • kocka za juhu
  • 160 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g parmezana
  • 3/4 žlice mljevena paprike
  • 1 žličica sušenih biljnih začina
  • 20 g sušene rajčice
  • 1 šaka nasjeckanog bosiljka

Priprema:

Piletinu posolite i popaprite s obje strane, pa je uvaljate u brašno.

Zagrijte ulje i maslac na srednjoj temperaturi, pa pržite 4 minute sa obje strane, dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Slagati na ubrus da se ocijedi višak masnoće.

U tavu dodajte nasjeckani češnjak, prodinstati.

Pileću kocku za juhu otopiti u vrućoj vodi, pa dodati u tavu. Promiješajte da se umak ne zalijepi pa smanjite temperaturu. Dodajte vrhhnje za kuhanje i parmezan, pa umak dobro izmiješajte.

Nakon par minuta laganog kuhanja dodajte mljevenu papriku i sušeno začinjeno bilje. Dodajte sušene rajčice i na kraju piletinu.

Pustite da se umak od sušenih rajčica kuha još 5 minuta. Maknite sa štednjaka, pa ukrasite nasjeckanim bosiljkom.