Piletina cacciatore je talijansko jelo s piletinom u umaku koji možete servirati s palentom, tjesteninom ili pire krumpirom. Aromatično jelo koje obiluje mediteranskim začinima i vinom. 

Cacciatore na talijanskom znači lovac, dobilo je to ime zato što su to najčešće radili lovci od sastojaka koje su imali u lovu uza sebe. Meso, začini, povrće i vino daju bogatu i rustikalnu aromu jelu. 

Sastojci:

  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 650 g pilećeg filea od batka
  • 3 komadića slanine
  • 1 velika crvena paprika
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 grančice ružmarin
  • 80 ml bijelog vina
  • 400 g pasate od rajčice
  • 185 ml temeljca od piletine
  • 2 suha lista lovora
  • 50 g svježeg peršina
  • palenta

Priprema:

Zagrijte pola ulja u velikom loncu na jakoj vatri. Kuhajte piletinu, miješajući 4 minute ili dok ne porumeni. Prebacite u veliki tanjur. Stavite palentu kuhati. Ovdje pogledajte kako skuhati palentu.

Zagrijte preostalo ulje na tavi i pržite slaninu, papriku i luk, miješajući 2 minute ili dok slanina ne postane hrskava. Dodajte tome češnjak i ružmarin, kuhajte dok ne pusti arome. Dodajte vino, pričekajte da malo ispari, pa dodajte piletinu, rajčicu, temeljac i lovor. Kuhajte sve dok se piletina skuha do kraja i omekša. Posolite, popaprite, smanjite vatru na srednju jačinu i prijajte 12 minuta. Umiješajte peršin. 

 Servirajte palentu i prelijte ju umakom i piletinom. 

Izvor: taste