Piletina cacciatore je talijansko jelo s piletinom u umaku koji možete servirati s palentom, tjesteninom ili pire krumpirom. Aromatično jelo koje obiluje mediteranskim začinima i vinom.
Cacciatore na talijanskom znači lovac, dobilo je to ime zato što su to najčešće radili lovci od sastojaka koje su imali u lovu uza sebe. Meso, začini, povrće i vino daju bogatu i rustikalnu aromu jelu.
Sastojci:
- 1,5 žlica maslinovog ulja
- 650 g pilećeg filea od batka
- 3 komadića slanine
- 1 velika crvena paprika
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 grančice ružmarin
- 80 ml bijelog vina
- 400 g pasate od rajčice
- 185 ml temeljca od piletine
- 2 suha lista lovora
- 50 g svježeg peršina
- palenta
Priprema:
Zagrijte pola ulja u velikom loncu na jakoj vatri. Kuhajte piletinu, miješajući 4 minute ili dok ne porumeni. Prebacite u veliki tanjur. Stavite palentu kuhati. Ovdje pogledajte kako skuhati palentu.
Zagrijte preostalo ulje na tavi i pržite slaninu, papriku i luk, miješajući 2 minute ili dok slanina ne postane hrskava. Dodajte tome češnjak i ružmarin, kuhajte dok ne pusti arome. Dodajte vino, pričekajte da malo ispari, pa dodajte piletinu, rajčicu, temeljac i lovor. Kuhajte sve dok se piletina skuha do kraja i omekša. Posolite, popaprite, smanjite vatru na srednju jačinu i prijajte 12 minuta. Umiješajte peršin.
Servirajte palentu i prelijte ju umakom i piletinom.
Izvor: taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice