Ako volite jela s njokima, ovo je idealna ideja za vaš idući ručak. Kremasta piletina u umaku od sušenih rajčica i 2 vrste sira s domaćim njokima savršeno je jelo za vaš idući ručak ako imate samo pola sata vremena za kuhanje. Ova kombinacija okusa i tekstura, osvojit će vas odmah, a ako nemate volju za napraviti domaće njoke možete se poslužiti onim kupljenim. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 450 g pilećih prsa
  • sol i papar
  • ljutika
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g sušene rajčice
  • 240 g vrhnja
  • 470 ml pilećeg temeljca
  • 900 g njoka
  • 60 g svježeg špinata
  • 225 g mozzarella sira
  • 50 g parmezana

Njoki:

  • 900 g kuhanog krumpira
  • 180 g brašna
  • sol 
  • 1 jaje

Priprema:

Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri, dodajte piletinu narezanu na kockice, začinite solju i paprom. Pecite dok ne porumeni. Dodaj ljutiku, češnjak i sušenu rajčicu, dobro pomiješajte.

njoki.jpeg
Shutterstock 

Kuhani krumpir zgnječite u pire, lagano pobrašnite radnu površinu, dodajte jaje i krumpir, zatim brašno. Rukama miješajte dok se brašno ne navlaži, a zatim prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu. Sve dobro zamijesite rukama, tijesto je gotovo kada je glatko i malo ljepljivo. Nemojte previše mijesiti tijesto jer će njoki biti žilavi. Oblikujte njoke od tijesta.

Dodajte vrhnje, pileći temeljac i miješajte. Pustite da prokuha, pa umiješajte noke. Kuhajte dok njoki ne omekšaju, a umak se zgusne. Dodajte špinat i umiješajte dok ne uvene, probajte treba li dodati još začina. Maknite s vatre i umiješajte sireve. 

Izvor: Jo cooks