Umak alfredo jedan je od najpopularnijih brzih umaka za tjesteninu na svijetu jer je gotov za 15-ak minuta, a jako je sočan i kremast. Pripremite ga s tjesteninom i piletinom. Ovaj ručak idealan je za radni tjedan jer je gotov za pola sata.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 30 g maslaca
- 250 ml neutralnog vrhnja
- 1 žlica škroba
- 100 g tvrdog sira
- 250 g špageta
- začini
Priprema:
Pileći file narežite na trakice ili medaljone, prelijte ih uljem, posolite, popaprite i pospite mljevenom crvenom paprikom. Meso popržite na tavi. U drugoj posudi zagrijte ulje pa propržite sitno sjeckani luk i dodajte maslac i nasjeckani češnjak. Promiješajte pa dodajte škrob i vrhnje za kuhanje. Začinite po želji i sve dobro promiješajte pa pirjajte dok se umak malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuhali i procijedili te jednu šeflju vode u kojoj su se kuhali. Promiješajte, pa pospite naribanim sirom i ponovno promiješajte. Dodajte meso.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice