Za riblje jelo ovog tjedna odaberite pljeskavice od oslića. U ovom receptu polpete se peku u pećnici bez kapi ulja, a ukusan su i zdrav obrok za cijelu obitelj. Poslužite uz krumpir salatu ili prilog po izboru.
Sastojci:
- 1 kg oslića
- 1 luk
- 60 g brašna
- 3 žlice krušnih mrvica
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica paprike
- sol, papar
Priprema:
Filete oslića skuhajte u slanoj vodi oko pola sata. Procijedite ih i ostavite da se ohlade. Stavite ih u blender, dodajte sitno sjeckani češnjak i luk, brašno, prezle i začine po ukusu. Pomiješajte sve sastojke tako da dobijete homogenu smjesu. Dlanovima oblikujte polpete željene veličine i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta dok ne dobiju lijepu koricu.
Izvor: Stvar ukusa