Pohanje i prženje povrća najbolji je način uvesti više ovih zdravih namirnica u prehranu, a kad se pripremaju na takav način, mogu se jesti kao prilog, užina, ali i glavno jelo. Polpete, popečci ili vege pljeskavice pašu uz razne umake, ali i priloge poput pire krumpira ili povrća na pari.
Donosimo prijedloge za popečke od brokule, batata, tikvica, leće, špinata i krumpira.
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice