Oslić je jedna od najdostupnijih jeftinijih vrsta riba, a može se vrlo jednostavno pripremiti - pohan ili pečen na žaru. Jedete li ribu petkom, ovaj tjedan vam preporučujemo da napravite hrskave štapiće od fileta oslića. Poslužite ih s prilogom po želji, slaže se s krumpir salatom ili kuhanim krumpirom te domaćim tartar umakom.

Sastojci:

  • ½ žlice maslinovog ulja
  • 3 veća fileta oslića, oko 400 g
  • 50 g običnog brašna
  • 100 g krušnih mrvica
  • korica jednog limuna
  • 1 grančica kopra, nasjeckana
  • 1 veliko jaje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190C. Pleh obložite papirom za pečenje i stavite u pećnicu da se zagrije. Svaki riblji file narežite na četiri ili pet debelih štapića.

riblji štapići.jpeg
Shutterstock 

U zdjelu uspite brašno i začinite crnim paprom. U drugu zdjelu razbijte jaja i lagano ih umutite vilicom. Pomiješajte krušne mrvice, koricu limuna i kopar u trećoj plitkoj zdjeli i promiješajte. Ribu umočiti u brašno, pa u jaje, pa u prezle. Prebacite ih u pleh i pecite 20 minuta, jednom ih okrenite.