Recept za varivo s kupusom i mljevenim mesom

Zasitno i bogato jelo na žlicu

Shutterstock

U hladnim danima najukusnije je toplo jelo na žlicu, a još bolje ako je zasitno i bogato namirnicama poput mljevenog mesa, krumpira i vitaminima bogatog kupusa. 

Sastojci:

  • 450 g mljevenog mesa
  • 1 glavica kupusa
  • 1/2 l soka od rajčice
  • 280 g krumpira
  • 250 g mrkve
  • 75 g celera
  • 1 glavica luka
  • sol i papar

Priprema:

  1. Mljeveno meso i sitno nasjeckani luk propirjajte u loncu na malo masti ili vode po želji. Kad meso porumeni dodajte krumpir, mrkvu i celer narezan na manje komade. Kupus narežite na trakice i dodajte u lonac s ostalim sastojcima.
  2. Sve zajedno podliti vrućom vodom (oko 1/2 l) i sokom od rajčice. Posolite i popaprite.
  3. Varivo kuhajte na laganoj temperaturi oko sat vremena, odnosno dok povrće i kurmpir ne omekšaju, a zatim jelo poslužite toplo.

 Izvor: Stil