U hladnim danima najukusnije je toplo jelo na žlicu, a još bolje ako je zasitno i bogato namirnicama poput mljevenog mesa, krumpira i vitaminima bogatog kupusa.
Sastojci:
- 450 g mljevenog mesa
- 1 glavica kupusa
- 1/2 l soka od rajčice
- 280 g krumpira
- 250 g mrkve
- 75 g celera
- 1 glavica luka
- sol i papar
Priprema:
- Mljeveno meso i sitno nasjeckani luk propirjajte u loncu na malo masti ili vode po želji. Kad meso porumeni dodajte krumpir, mrkvu i celer narezan na manje komade. Kupus narežite na trakice i dodajte u lonac s ostalim sastojcima.
- Sve zajedno podliti vrućom vodom (oko 1/2 l) i sokom od rajčice. Posolite i popaprite.
- Varivo kuhajte na laganoj temperaturi oko sat vremena, odnosno dok povrće i kurmpir ne omekšaju, a zatim jelo poslužite toplo.
Izvor: Stil