Krem juha od tikvica koju ćete obožavati

Krem juha od tikvica odličan je izbor za dane kada je raspored popunjen.

Shutterstock

Pripremite kremastu, utješnu juhu od tikvica koja će vam popraviti dan. Trebat će vam pola sata, jedna posuda i dobar štapni mikser ili blender - i to je to.

Imajte na umu da je ova količina dostatna za otprilike četiri osobe pa omjere slobodno prilagodite svojim potrebama.

Krem juha od tikvica

Sastojci:

1 glavica luka
200 g krumpira
2 žlice maslaca
750 g tikvica
1 l povrtnog temeljca
sol, papar
naribani muškatni oraščić
nekoliko listića bosiljka

Priprema:

Ogulite i nasitno nasjeckajte luk. Krumpir operite, ogulite ga i narežite na veće komade. Luk prži na rastopljenom maslacu uz stalno miješanje, dok ne poprimi zlatnu boju.

Operite i očistite tikvice, narežite ih na veće kocke, dodajte pa propirjajte. Ulijte temeljac, zakuhajte pa ostavite da lagano vrije oko 15-20 minuta (dok krumpir ne omekša). Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Operite bosiljak, natrgajte listiće, grubo usitnite i umiješajte ga, pa izmiksajte juhu štapnim mikserom.