Pripremite kremastu, utješnu juhu od tikvica koja će vam popraviti dan. Trebat će vam pola sata, jedna posuda i dobar štapni mikser ili blender - i to je to.
Imajte na umu da je ova količina dostatna za otprilike četiri osobe pa omjere slobodno prilagodite svojim potrebama.
Krem juha od tikvica
Sastojci:
1 glavica luka
200 g krumpira
2 žlice maslaca
750 g tikvica
1 l povrtnog temeljca
sol, papar
naribani muškatni oraščić
nekoliko listića bosiljka
Priprema:
Ogulite i nasitno nasjeckajte luk. Krumpir operite, ogulite ga i narežite na veće komade. Luk prži na rastopljenom maslacu uz stalno miješanje, dok ne poprimi zlatnu boju.
Operite i očistite tikvice, narežite ih na veće kocke, dodajte pa propirjajte. Ulijte temeljac, zakuhajte pa ostavite da lagano vrije oko 15-20 minuta (dok krumpir ne omekša). Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Operite bosiljak, natrgajte listiće, grubo usitnite i umiješajte ga, pa izmiksajte juhu štapnim mikserom.