Rijetko tko ne voli pizzu, a za ovo, najpopularnije jelo na svijetu te prošle godine proglašeno za najbolje jelo prema TasteAtlasu, postoji bezbroj verzija, kako za tijesto tako i za nadjev. Kad vam dosade uobičajeni sastojci, probajte pizzu napraviti s tikvicama. 

Tijesto se priprema u kombinaciji s brašnom i jajima, slično poput pizze od cvjetače, a u nadjev idu bogati sastojci pa je ovakva pizza pravi gurmanski specijalitet. 

Sastojci:

Podloga:

  • 3 tikvice - 1 kg
  • 4 jaja
  • sol, papar
  • 5-6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo

Nadjev:

  • 1 rajčica
  • 100 g kobasice
  • 50 g domaće dimljene slanine
  • 50 g maslina
  • 150-200 g sira
  • pasta od rajčice
  • origano, bosiljak

Priprema:

Naribajte tikvicu i posolite. Pričekajte malo da tikvice puste vodu i ocijedite ih. Dodajte im jaja i sve umutite pa dodajte brašno, prašak za pecivo i papar.

Sve sjedinite i ulijte u kalup obložen papirom za pečenje. Prvo posložite rajčice, a zatim ostale sastojke. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Postupak pogledajte u videu: