Rijetko tko ne voli pizzu, a za ovo, najpopularnije jelo na svijetu te prošle godine proglašeno za najbolje jelo prema TasteAtlasu, postoji bezbroj verzija, kako za tijesto tako i za nadjev. Kad vam dosade uobičajeni sastojci, probajte pizzu napraviti s tikvicama.
Tijesto se priprema u kombinaciji s brašnom i jajima, slično poput pizze od cvjetače, a u nadjev idu bogati sastojci pa je ovakva pizza pravi gurmanski specijalitet.
Sastojci:
Podloga:
- 3 tikvice - 1 kg
- 4 jaja
- sol, papar
- 5-6 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadjev:
- 1 rajčica
- 100 g kobasice
- 50 g domaće dimljene slanine
- 50 g maslina
- 150-200 g sira
- pasta od rajčice
- origano, bosiljak
Priprema:
Naribajte tikvicu i posolite. Pričekajte malo da tikvice puste vodu i ocijedite ih. Dodajte im jaja i sve umutite pa dodajte brašno, prašak za pecivo i papar.
Sve sjedinite i ulijte u kalup obložen papirom za pečenje. Prvo posložite rajčice, a zatim ostale sastojke. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice