Juhe su odličan obrok tijekom cijele godine, a ljeti se posebno ističe juha od rajčice. Ova brz i jednostavna juha idealna je za ljetne dane zato što vam daje energiju i puno hranjivih sastojaka. Zakuhajte rajčicu i uživajte u ukusnoj krem juhi od rajčice obogaćenom aromom bosiljka.
Sastojci:
- 56 g maslac
- 2 luka
- 3 češnja češnjaka
- 1,5 kg zgnječenih rajčica
- 500 ml pilećeg temeljca
- bosiljak
- 1 žlica šećera
- papar
- 120 ml vrhnja
- 35 g parmezana
Priprema:
Zagrijte lonac, dodajte maslac pa dodajte nasjeckani luk. Dinstajte 10 minuta, miješajući, dok ne omekša. Dodajte zgnječene rajčice, pileći temeljac, bosiljak, šećer i papar. Pomiješajte i pustite da zakipi, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta.
Štapnim mikserom izblendajte juhu, dodajte vrhnje i parmezan i vratite na vatru. Nasjeckajte bosiljak.