Što bismo ljeti bez mirisnih rajčica? Ako ste već napunili hladnjak, ili su zrele rajčice na vašem vrtu, svakako pripremite ovu osvježavajuću salsu. Poslužite je s tortilja čipsom kao finger food, iskoristite je kao nadjev za tacos ili čak kao salatu uz meso s roštilja.

Recept je dostatan za dvije ili tri osobe. Ako planirate ugostiti veći broj ljudi, obavezno utrostručite sastojke. Garantiramo da ništa neće ostati!

Salsa od rajčice

Sastojci:

  • 3 velike zrele rajčice
  • 4 mlada luka
  • šaka svježeg korijandera
  • 1 zeleni čili
  • 1 limeta
  • sol

Priprema:

  1. Rajčice dobro operite pa ih narežite na male kockice.
  2. Mladi luk narežite na tanke ploškice.
  3. Čili očistite od sjemenki pa ga sitno nasjeckajte.
  4. Pomiješajte rajčice, mladi luk, čili i nasjeckani korijander.
  5. Prelijte sokom limete i posolite prema ukusu.
  6. Poslužite rashlađeno!