SATARAŠ KOJI SE NE KUHA I NE PEČE: Priprema je nevjerojatno jednostavna, a 2 neočekivana sastojka čine ga još ukusnijim

Umjesto dinstanjem povrća, ovakav sataraš hladi se u hladnjaku.

Shutterstock

Sataraš je omiljeno jelo za pripremu ljeti, pun je okusa i boja jer se priprema od tikvica, paprika, rajčica i lagano pirja (dinsta). No po velikim vrućinama kad nemate volje stajati ispred štednjaka, možete isprobati potpuno drugačiju verziju ovog jela. Naime, ovaj sataraš se ne kuha i ne peče nego hladi u hladnjaku. Dodajte još med i limunov sok i jelo će biti još ukusnije od klasičnog.

Recept za sataraš koji se hladi

Sastojci:

  • 4 male tikvice
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 2 paprike
  • 1 vezica peršina
  • 5 češnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 2-3 žlice meda
  • limunov sok
  • 100 ml maslinovog ulja
Shutterstock 

Priprema:

U zavrelu posoljenu litru vodu stavite tikvice narezane na deblje štapiće. Ostavite u vodi 2-3 minute, zatim izvadite da se ocijede. Pomiješajte nasjeckani luk, mrkvu, papriku, peršin i nasjeckani češnjak. Posolite, popaprite i pospite crvenom paprikom. Promiješajte pa dodajte med i limunov sok i ponovno promiješajte. Zatim u vatrostalnu posudu složite tikvice pa gore povrće i onda još jedan red tikvica. Prelijte vrelim maslinovim uljem. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 15-20 minuta.