Tikvica je vrlo zahvalno povrće za raznovrsna jela jer se jednostavno priprema, od krem juha, pohanih tikvica do raznih složenaca i pita od tikvica. A pržene tikvice u kombinaciji s krumpirom i sirom s neočekivanim dodatkom - zobenim pahuljicama, ukusnije su od ćevapa.
Napravite jeftiniju, povrtnu verziju ćevapa i uživajte u zasitnom i ukusnom obroku uz koji možete poslužiti omiljeni umak.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 2 jaja
- 100 g tvrdog sira
- 1 krumpir
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica provansalske mješavine začina
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 1 vezica peršina
- sol, papar
- 4 žlice zobenih pahuljica
- 2 žlice brašna
- ulje
Priprema:
Tikvicu naribajte, posolite i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Dobro ih ocijedite.
Naribajte mrkvu, sir i krumpir te dodajte tikvicama. Dodajte jaja, nasjeckani peršin i češnjak. Posolite i popaprite pa pospite provansalskim začinom i slatkom paprikom. Na kraju dodajte mljevene zobene pahuljice (možete ih samljeti u blenderu), dobro promiješajte i ostavite smjesu da odstoji najmanje 20 minuta. Oblikujte ćevape i uvaljajte u brašno te pržite svaki po 4 do 5 minuta sa svake strane.
Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu: