Tikvice su među najomiljenijim ljetnim povrćem, lagane su, zdrave, pristupačne, a mogu se koristiti u raznim jelima, od juha, preko salata do raznih složenaca.
Najpopularnije su pohane tikvice uvaljane u jaja i brašno i pržene na malo ulja, ali zašto ih ne biste napravili na malo drugačiji način? Ovo je recept za brze i jednostavne uštipke od tikvica pržene u dubokom ulju od kojih će vam rasti zazubice.
Sastojci:
- 2 velike tikvice
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 1 mladi luk
- malo ribanog sira
- sol, papar po želji
- malo praška za pecivo
- ulje
Priprema:
Tikvicu naribajte i posolite i ocijedite. Nakon 10-ak minuta dobro ocijedite višak vode. Dodajte naribani luk, sir, jaja, brašno, prašak za pecivo i malo papra. Sve dobro izmiješajte i tijesto uzimajte žlicom i pržite u vrućem ulju. Gotove uštipke stavite na salvete da se ocijedi višak ulja.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice