Tikvice su među najomiljenijim ljetnim povrćem, lagane su, zdrave, pristupačne, a mogu se koristiti u raznim jelima, od juha, preko salata do raznih složenaca.

Najpopularnije su pohane tikvice uvaljane u jaja i brašno i pržene na malo ulja, ali zašto ih ne biste napravili na malo drugačiji način? Ovo je recept za brze i jednostavne uštipke od tikvica pržene u dubokom ulju od kojih će vam rasti zazubice.

Sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • 2 jaja
  • 250 g brašna
  • 1 mladi luk
  • malo ribanog sira
  • sol, papar po želji
  • malo praška za pecivo
  • ulje

Priprema:

Tikvicu naribajte i posolite i ocijedite. Nakon 10-ak minuta dobro ocijedite višak vode. Dodajte naribani luk, sir, jaja, brašno, prašak za pecivo i malo papra. Sve dobro izmiješajte i tijesto uzimajte žlicom i pržite u vrućem ulju. Gotove uštipke stavite na salvete da se ocijedi višak ulja.

 Izvor: Stvar ukusa