Donosimo vam recept za nezaboravni okus starinskog sataraša

Starinsko jelo od povrća koje je gotovo u samo nekoliko minuta za koje će vam trebati samo 4 vrste povrća

Shutterstock

Sataraš je lagani povrtni prilog za koji vam treba osnovno povrće i par začina. Najpopularnije je na području Balkana, a sigurno ga se sjećate iz djetinjstva. Isprobajte ovo jelo koje mirisom i okusom vraća u dane djetinjstva.

Sastojci:

  • 5 paprika
  • 4 rajčice
  • 2 tikvice
  • 1 luk
  • ulje
  • 200 ml vode
  • sol i papar

Priprema:

Tikvice prvo očistite pa ih narežite na kolutove, malo posolite i ostavite da se ocijede. Luk sitno nasjeckajte, pa ga dinstajte dok ne omekša. Rajčicu i papriku narežite na kockice, pa dodajte u tavu s lukom. Začinite po želji i sve prijajte dok povrće ne omekša i ne ispari višak tekućine. Po potrebi dodajte još začina po ukusu. Po želji po vrhu pospite sitno nasjeckani peršinom i sataraš poslužite dok je topao.