Caldo Verde je poznata tradicionalna juha od kelja s kobasicom i krumpirom podrijetlom iz regije Minho u Portugalu. Poznata je i pod imenom zelena juha zbog svoje specifične boje. Ova juha odličan je izbor ako želite pojesti ukusan i hranjiv ručak na žlicu.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 700 g krumpira
- 500 g kelja
- 1 l pileće juhe
- 40 g suhih rajčica
- korica jednog limuna
- žličica dimljene paprike
- 350 g kobasice (češnjovke)
- 400 g bijelog graha (konzerva)
- 60 g vrhnja
- sol i papar
Priprema:
Uzmite jedan veliki lonac i stavite ga na srednju vatru. Dodajte ulje, luk nasjeckani i češnjak. Pirjajte 3 minute. Zatim u lonac dodajte krumpir, nasjeckani kelj, pileću juhu, rajčicu, koricu limuna, dimljenu papriku i žličicu soli. Zakuhajte pa smanjite vatru. Poklopite i pirjajte 15 minuta da krumpir i kelj omekšaju.
Kobasicu narežite na kolute, zatim narežite na tanke kriške. Umiješajte kobasicu, bijeli grah i vrhnje. Pirjajte još 5 minuta, kušajte pa posloite i popaprite po potrebi.
Izvor: Olivia's cuisine
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice