Bliži se ljeto i sezona raznovrsnih plodova od kojih su tikvice najpopularnije. Praktične su, jeftine i ukusne, a od njih se lako pripremaju razna jela. Posebno je ukusno kad ih dodate u sataraš.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1/2 crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 slatke paprike
- 1 mrkva
- 1 rajčica
- maslinovo ulje
- 3 žlice pirea od rajčice
- 2 jaja
- 1 žličica talijanskog začina
Priprema:
Tikvice narežite na kockice, posolite i promiješajte. Pustite ih da odstoje 10 minuta, a zatim ocijedite od viška vode. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja, pa popržite ljubičasti luk narezan na rebarca, kao i nasjeckani češnjak. Kad omekša, dodajte paprike narezane na trakice, kao i naribanu mrkvu. Posolite, promiješajte i poklopite. Pirjati 5 minuta pa dodati procijeđene tikvice. Poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i umak od rajčice. Promiješajte pa dodajte razmućena jaja koja ste začinili po želji. Kuhajte dok jaja ne budu gotova uz povremeno miješanje.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice