Bliži se ljeto i sezona raznovrsnih plodova od kojih su tikvice najpopularnije. Praktične su, jeftine i ukusne, a od njih se lako pripremaju razna jela. Posebno je ukusno kad ih dodate u sataraš.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1/2 crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 slatke paprike
  • 1 mrkva
  • 1 rajčica
  • maslinovo ulje
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 2 jaja
  • 1 žličica talijanskog začina
Recept za jeftin i brz sataraš s tikvicama
Shutterstock 

Priprema:

Tikvice narežite na kockice, posolite i promiješajte. Pustite ih da odstoje 10 minuta, a zatim ocijedite od viška vode. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja, pa popržite ljubičasti luk narezan na rebarca, kao i nasjeckani češnjak. Kad omekša, dodajte paprike narezane na trakice, kao i naribanu mrkvu. Posolite, promiješajte i poklopite. Pirjati 5 minuta pa dodati procijeđene tikvice. Poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i umak od rajčice. Promiješajte pa dodajte razmućena jaja koja ste začinili po želji. Kuhajte dok jaja ne budu gotova uz povremeno miješanje.

Postupak pogledajte u videu: