Umak od pečene paprike i sira za još sočniji roštilj

Probajte recept za kremati umak od pečene paprike, češnjaka i sira koji će vas oduševiti svojim tradicionalnim aromama

Shutterstock

Umak od pečene paprike i sira odličan je izbor umaka za vaš idući roštilj ili kao namaz uz pogačice za doručak ili laganu večeru. Za pripremu će vam trebati vrlo malo vremena kao i namjernica. Ubacite sve sastojke u blender i uživajte u ovom kremastom umaku koji aromom podsjeća na miks ajvara i kajmaka. U nastavku teksta možete pronaći video s obajšnjenjem kako da napravite ovaj sočan namaz. 

Sastojci:

  • 4 paprike
  • glavica češnjaka
  • 200 g feta sira
  • 200 g krem sira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • papar
  • slatka paprika
  • čili
  • peršin

Priprema

Operite papriku i stavite ju u tepsiju za pečenje skupa sa češnjakom u pečnicu, kad se povrće zapeče izvadite ih. Pomiješajte u blenderu fetu i krem sir ubacite začine, papriku očistite iznutra i skinite vanjsku opnu. Češnjak istisnite i sve dobro izblendajte. Servirajte u zdjelici sa maslinovim uljem i nasjeckanim peršinom na vrhu.