Sigurno često pripremate piletinu, a ako volite indijsku kuhinju, svidjet će vam se jelo poznato pod imenom Butter chicken (piletina s maslacem) ili Murgh Makhani. Chef Varun Inamdar na YouTube kanalu Get Curried pokazao je kako pripremiti jedno od najpopularnijih indijskih jela s piletinom.

Jelo se sastoji od mesa i umaka, a zanimljivo je što se može pripremiti u samo jednoj tavi. Meso je marinirano i savršeno mekano, a tajna okusa je i u bogatom umaku i raznim začinima.

Sastojci

  • 300 g pilećeg filea
  • 1 žlica paste od češnjaka
  • 1 žlica paste od đumbira (može i naribani đumbir)
  • 1 žlica ljute crvene paprike

Za umak:

  • 500 g rajčice
  • 1 luk
  • 1 žlica paste od češnjaka
  • 50 g indijskih oraščića
  • 1/2 žličice garam masale
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice slatke paprike u prahu
  • 5 žlica maslaca
  • 3 žlice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1,5 žlice octa

Recept za piletinu na maslacu na indijski

15:05
Korak 1

Marinirajte

Piletinu narežite na kockice, posolite, popaprite, pospite ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, pa dodajte pastu od češnjaka i đumbira. Sastojke dobro izmiješajte, pa ostavite da se mariniraju oko 20 minuta.

15:22
Korak 2

Ispecite

U tavi zagrijte malo ulja, ispecite piletinu, pa je izvadite.

15:22
Korak 3

Popržite luk

U istu tavu dodati nasjeckani luk, maslac i kada luk omekša dodati krupno nasjeckane rajčice i indijske oraščiće.

Postupak pogledajte u videu:

15:24
Korak 4

Pirjajte

Ulijte malo vode i paste od češnjaka, pa posolite. Promiješajte pa ulijte ocat, šećer i preostale začine (garam masala i slatka paprika). Ponovno promiješajte i poklopite te pirjajte oko 15-20 minuta.

15:24
Korak 5

Promiješajte

Dobro izmiksajte kuhačom pa dodajte maslac, piletinu i vrhnje za kuhanje. Pirjajte još 5-7 minuta.