Sigurno često pripremate piletinu, a ako volite indijsku kuhinju, svidjet će vam se jelo poznato pod imenom Butter chicken (piletina s maslacem) ili Murgh Makhani. Chef Varun Inamdar na YouTube kanalu Get Curried pokazao je kako pripremiti jedno od najpopularnijih indijskih jela s piletinom.
Jelo se sastoji od mesa i umaka, a zanimljivo je što se može pripremiti u samo jednoj tavi. Meso je marinirano i savršeno mekano, a tajna okusa je i u bogatom umaku i raznim začinima.
Sastojci
- 300 g pilećeg filea
- 1 žlica paste od češnjaka
- 1 žlica paste od đumbira (može i naribani đumbir)
- 1 žlica ljute crvene paprike
Za umak:
- 500 g rajčice
- 1 luk
- 1 žlica paste od češnjaka
- 50 g indijskih oraščića
- 1/2 žličice garam masale
- 4 žlice šećera
- 2 žlice slatke paprike u prahu
- 5 žlica maslaca
- 3 žlice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice balzamičnog octa
- 1,5 žlice octa
Recept za piletinu na maslacu na indijski
Marinirajte
Piletinu narežite na kockice, posolite, popaprite, pospite ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, pa dodajte pastu od češnjaka i đumbira. Sastojke dobro izmiješajte, pa ostavite da se mariniraju oko 20 minuta.
Ispecite
U tavi zagrijte malo ulja, ispecite piletinu, pa je izvadite.
Popržite luk
U istu tavu dodati nasjeckani luk, maslac i kada luk omekša dodati krupno nasjeckane rajčice i indijske oraščiće.
Postupak pogledajte u videu:
Pirjajte
Ulijte malo vode i paste od češnjaka, pa posolite. Promiješajte pa ulijte ocat, šećer i preostale začine (garam masala i slatka paprika). Ponovno promiješajte i poklopite te pirjajte oko 15-20 minuta.
Promiješajte
Dobro izmiksajte kuhačom pa dodajte maslac, piletinu i vrhnje za kuhanje. Pirjajte još 5-7 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice