Tikvice kao povrće su jako zahvalna namirnica, zbog svojih mnogobrojnih načina pripreme. Možete ih dinstati, pržiti, kuhati ili jesti sirove. Mi smo za vas pronašli recept za salatu od svježih tikvica u marinadi posipane pinjolima i mentom. Predlažemo da salatu servirate uz neko glavno mesno jelo ili kao hladno predjelo.
Sastojci:
- 3 tikvice
- menta
- češanj češnjaka
- limeta
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 5 žlica pinjola
Priprema:
Tikvice operite i ogulite široke trake gulilicom. Operite metvicu i otkinite listove sa stabiljke. Češnjak ogulite i narežite na ploške. Prepolovite limetu i iscjedite sok.
Pustite da se tikvice ravnomjerno mariniraju u zdjeli sa sokom limete, soli i paprom otprilike 3 minute. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri, dodajte češnjak i pinjole, prđžite u tavi dok ne porumene.
Salatu od tikivca rasporedite na tanjuru, prelijte maslinovim uljem i pinjolima te poslužite uz listiće mente.
Izvor: taste