Bivša predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, u posljednjih nekoliko godina doživjela je drastične fizičke promijene, a najzaslužnija za to je pravilna prehrana. Za 24 sata otkrila je svoje trikove za mršavljenje, između ostalog otkrila je i kako izbjegava konzumirati kruhtjesteninu, te je okrila svoj recept za najbolji umak bolonjez s rezancima od tikvica. 

"Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki", rekla je za 24 sata.

Pronašli smo recept za Kolindino omiljeno jelo, bolonjez sa špagetima od tikvica.

Bolonjez sa špagetima od tikvica

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • maslinovo ulje
  • luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g salsa rajčice
  • sušenog origana
  • mljevena paprika prah
  • sol i papar
  • bosiljak
  • parmezan

Priprema:

Dodajte ulje u lonac, dodajte mu nasjeckani luk i kuhajte do se neprodinsta. Dodajte češnjak, dodajte pasatu od rajčice, origano i crvene paprike. Kuhajte 10-ak minuta, dodajte rezance od tikvica u umak i kuhajte 2-3 minute. Umiješajte bosiljak i parmezan. Po želji začinite solju i paprom.