Volite pohane tikvice, ali ih želite probati u zanimljivijoj verziji od obične? Pronašli smo recept za cannellone od tikvica punjene šunkom i sirom koje možete prirpremiti u tavi ili pećnici. Možete ih poslužiti uz razne umake, a mi vam preporučamo da napravite domaći tartar umak ili majonezu za koje će vam trebati malo vremena, a okusom će opravdati vaš trud.
U nastavku se nalazi video sa instagram profila Giuseppe Healthy koji je osmislio ovaj recept za vaš idući ručak.
Sastojci:
- tikvice
- kuhana šunka
- sir
- jaje krušne mrvice
Priprema:
Tikvice operite i svakoj odstranite krajeve. Uz pomoć gulilice narežite tanke ploške, posolite ih i ostavite da odstoje 10-15 minuta zamotane u upijajući papir.
Nakon toga dobro osušite i oblikujte cannellone. Na prvi sloj sa 3 kriške tikvice složene jedan pored druge, stavite sloj narezane kuhane šunke, a na šunku stavite sir. Smotajte cannellone čvrsto i stavite u jaja koja prije razmutite u tanjuru. Nakon jaja cannellon stavite u krušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi i stavite pržiti na 15 minuta ili možete zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peć tikivce 20 minuta.
Cannellone možete poslužiti uz domaći tartar umak ili majonezu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice