Pripremite crveni pesto prema originalnom talijanskom receptu

Jednostavan i brz crveni pesto odličan je za pripremu tjestenina kao iz tradicionalnog talijanskog restorana

Shutterstock

Pesto rosso ili crveni pesto je vrsta pesta crvene boje zbog sušenih rajčica. Crveni pesto podrijtelom je sa Sicilije, napravljen je od sušenih rajčica, maslinovog ulja, češnjaka i pinjola koji daju posebnu aromu cijelome pestu. Odlična je zamijena za pesto od bosiljka, a posebno će ga zavoljeti svi ljubitelji rajčice. 

Sastojci:

  • 2 žlice pinjola
  • 40 g parmezana
  • češanj češnjaka
  • 100 g sušenih rajčica
  • 100 ml maslinovog ulja
  • šećer
  • crni papar

Priprema:
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri bez masnoće i u njoj popržite pinjole dok ne porumene. Parmezan narežite na sitne komadiće. Ogulite i prepolovite češnjak.

U blender stavite pinjole, sušene rajčice, parmezan i češnjak s maslinovim uljem kako biste dobili kremasti pesto. Začinite blago sa šećerom i paprom. Koristite ga za pripremu umaka uz tjesteninu ili njoke. 

Izvor: Bakerita