Ako želite proširiti svoje kulinarske vještine, okušajte se probati napraviti prave domaće raviole. Za domaću tjesteninu vam je potrebno samo brašno, jaje, sol i puno srtpljenja. 

Domaći ravioli punjeni su zanimljivom kombinacijom kakvu još niste vidjeli, sira gorgonzole i slatkih krušaka. Ova slatko-slana kombinacija umiješana u pesto od bosiljka naša su preporuka za vaše iduće jelo. 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • so, papar
  • 1 kruška
  • 150 g orasi
  • 300 g gorgonzola
  • vezice svježeg bosiljka
  • 1,2 dl maslinovog ulja
  • češanj češnjaka
  • 150 g parmezana

Priprema:

Radnu površinu posuti brašnom, pa u sredini napraviti udubljenje. Umutiti jaja, posolite i lagano umutiti vilicom. Kada su jaja i brašno dovoljno izmiješani, prsima umijesite mekano tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite da se ohladi pola sata.

Kruške ogulite i narežite na sitne kockice. Sameljite 100 g oraha. Gorgonzolu zdrobite s vilicom i promiješajte s kruškom i ostatak oraha. Razvaljajte tijesto na željenu debljinu. Dio razijenog tijesta stavite na stol, posložite hrpice punjenja po jednom dijelom tijesta. Preklopite s drugim dijelom i rezačem ili čašom izrežite raviole. 

Nekoliko listića bosiljke ostavite sa strane, a ostatak 50 g oraha, luk, 50 g parmezana, malo soli i papra pomiješajte u pesto. Raviole kuhajte u vreloj slanoj vodi oko 4 minute pa ih procijedite. Pomiješajte ih s gotovim pestom, pospite ostatkom paremzanom i mljevenom orasima te uskrasite listovima sačuvanog bosiljka.