Pesto od oraha i kadulje neće vas razočarati! Možete ga dodati u umake za tjesteninu, u sendviče ili ga koristiti kao bazu za pizzu. Isprobajte ga i kao umak uz svježe jabuke i kruške, kao nadjev na pečenu piletinu ili ga poslužite uz grilano povrće. Dobar tek!
Pesto od kadulje i oraha
Sastojci:
70 g listova kadulje
60 g peršina
4 češnja češnjaka
60 g tostiranih oraha
2 žlice limunovog soka
korica jednog limuna
½ žličice soli
½ žličice papra
70 ml maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
Priprema:
U multipraktik dodajte lišće kadulje, peršin, češnjak, tostirane orahe, limunov sok i koricu te začine. Miksajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim polako, dok multipraktik radi, ulijevajte maslinovo ulje. Umiješajte parmezan, isprobajte i po ukusu ddatno začinite.
Stavite u staklenu posudu, dobro zatvorite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice