Za sve ljubitelje krumpira pripremili smo recept za najsočniji zapečeni krumpir iz pećnice u kombinaciji s pečenom slaninom i cvjetačom. Jelo možete servirati kao samostalno jelo ili kao prilog uz glavno jelo. Za pripremu će vam trebati manje od sat vremena.
Sastojci:
- 1 žličica biljnog ulja
- 200 g slanine
- 2 velika luka
- 800 g krumpira
- 1 kg cvjetače
- 100 g sira
- 250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, zagrijte ulje u tavi i pržite slaninu 5 minuta dok ne postane hrskava. Dodajte luk i disnstajte 12 minuta dok ne omekša. U međuvremenu stavite krumpire u veliku posudu s vodom, pazeći da su dobro uronjeni. Pustite da lagano prokuha, zatim dodajte cvjetaču i sve kuhajte 6-7 minuta dok oboje ne omekša. Stavite u cjedilo i temeljito ocijedite.
U posudu za gratiniranje složite krumpir i cvjetaču, pa pospite slaninom, lukom i malom šakom sira. Svaki sloj prelijte s malo vrhnja i začinite. Nastavite dok svi slojevi nisu gotovi, prelijte preostalim vrhnjem i pospite posljednjim komadom sira. Pecite 30 minuta.
Izvor: Good food