Najsočniji recept za gratinirani krumpir s pečenom slaninom i cvjetačom

Napravite najsočniji krumpir iz pećnice u kombinaciji sa slaninom i cvjetačom

Shutterstock

Za sve ljubitelje krumpira pripremili smo recept za najsočniji zapečeni krumpir iz pećnice u kombinaciji s pečenom slaninom i cvjetačom. Jelo možete servirati kao samostalno jelo ili kao prilog uz glavno jelo. Za pripremu će vam trebati manje od sat vremena.  

Sastojci:

  • 1 žličica biljnog ulja
  • 200 g slanine
  • 2 velika luka
  • 800 g krumpira
  • 1 kg cvjetače
  • 100 g sira
  • 250 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, zagrijte ulje u tavi i pržite slaninu 5 minuta dok ne postane hrskava. Dodajte luk i disnstajte 12 minuta dok ne omekša. U međuvremenu stavite krumpire u veliku posudu s vodom, pazeći da su dobro uronjeni. Pustite da lagano prokuha, zatim dodajte cvjetaču i sve kuhajte 6-7 minuta dok oboje ne omekša. Stavite u cjedilo i temeljito ocijedite.

U posudu za gratiniranje složite krumpir i cvjetaču, pa pospite slaninom, lukom i malom šakom sira. Svaki sloj prelijte s malo vrhnja i začinite. Nastavite dok svi slojevi nisu gotovi, prelijte preostalim vrhnjem i pospite posljednjim komadom sira. Pecite 30 minuta. 

Izvor: Good food