Hrskavi krumpir iz pećnice s osvježavajućim umakom od feta sira i limuna aromatičan je obrok savršen za svaku priliku. Posebnu hrskavost krumpira daje način pripreme, potrebno je prvo skuhati krumpir koji se zatim gnječi i peče u pećnici. Preporučamo da uz krumpir pripremite i osvježavajuć umak od fete sira i limuna koji će vas oduševiti sa svojom aromom češnjaka. 

Za više informacija pogledajte video koji se nalazi u nastavku teksta sa instagram profila Camille Chamignon. 

Sastojci:

  • 1 kg mladog krumpira
  • 200 g feta sira
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • 1 limun
  • 1 režanj češnjaka
  • vezica vlasca
  • metvica
  • maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 210-220°C. Kuhajte krumpir u posudi s kipućom slanom vodom oko 10 minuta. Ocijediti ih. U manju posudu ulijte 4 žlice maslinovog ulja, naribajte režanj češnjaka.

Polovicu limuna narežite na tanke ploške. Krumpir poredajte u prethodno nauljeni pleh. Zdrobite ih pomoću čaše. Premažite ih češnjakom i maslinovim. Dodajte kriške limuna na vrh i pecite na 210-220°C 25-30 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.

U međuvremenu vilicom izgnječite polovicu fete s grčkim jogurtom. Dodajte sok od preostale polovice limuna pa začinite paprom. Sve promiješajte.

Izvadite krumpir iz pećnice. Izvadite ploške limuna, sitno ih nasjeckajte i pomiješajte s malo maslinovog ulja i fleur de sel.

Dodajte krumpiru ostatak fete, prethodno nasjeckani vlasac, maslinovo ulje i nasjeckani limun pa sve pomiješajte s krumpirom koji je još u posudi za pečenje.

Na dno posude za posluživanje stavite feta kremu i grčki jogurt, dodajte krumpir, nekoliko listića mente.