Recept dana: Hrskave pohane bukovače

Okus je bolji od najfinije pohane piletine.

Shutterstock

Volite li pohanu piletinu, oduševit će vas ova vege zamjena. Pohane bukovače pripremaju se jednostavno, a toliko su hrskave i ukusne da nećete primijetiti da nema mesa.

Sastojci:

  • 150 g bukovača
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 ½ čajna žličica paprike u prahu
  • 1 ½ čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 ½ čajna žličica luka u prahu
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • ¼ žličice papra
  • 1 čajna žličica soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Obrišite bukovače vlažnim papirnatim ručnikom kako biste uklonili prljavštinu. Ulijte brašno i sve začine u veliku zdjelu i dobro promiješajte. U drugu zdjelu dodajte 80 g mješavine brašna sa 178 ml vode. Mijesite dok ne dobijete glatku konzistenciju tijesta.

Umočite svaku gljivu u mokru smjesu, a zatim u mješavinu brašna i ponovite dva puta pazeći da su gljive potpuno obložene brašnom.

Zagrijte ulje u loncu na jakoj vatri i pažljivo ubacite gljive u ulje, jednu po jednu u serijama. Nemojte pretrpavati lonac. Pustite ih da se prže nekoliko minuta dok ne porumene sa svih strana.

Izvadite i stavite na papirnate ubruse da se ocijede od ulja, a zatim stavite na rešetku za hlađenje. Poslužite s omiljenim umakom.

Pohane bukovače  youtube