Jelo na žlicu koje je i zasitno i ukusno zasigurno je gulaš. Jesen je sezona vrganja pa vam donosimo prijedlog za fini juneći gulaš s ovim gljivama i finim junećim mesom.
Recept za juneći gulaš s vrganjima
Sastojci:
800 g junetine
300 g vrganja
1 luk
3 češnje češnjaka
1 mrkva
60 g slanine
2 žlice ulja
2 žlice koncentrata rajčice
250 ml bijelog vina
400 ml jušnog temeljca
300 g tjestenine
4 lovorova lista
1 žličica ružmarina
prstohvat korijandera i cimeta
Priprema:
Narežite meso na kockice, vrganje na kriške, luk i češnjak na veće komade. Mrkvu ogulite i naribajte. Meso popržite na vrućem ulju i dodajte slaninu, luk, češnjak. Dodajte mrkvu, koncentrat rajčice, cimet, ružmarin, lovor, korijander, vrganje, vino i temeljac. Poklopite i kuhajte oko sat vremena. Po potrebi probajte i dodajte sol i papar. Tjesteninu skuhajte al dente, ocijedite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice