Hren obično zapostavljamo tijekom godine i jedemo samo za blagdane, što je prava šteta. Izvor je vitamina B i C te željeza i kalcija, štiti od prehlada i odličan je diuretik. Uz to, može poslužiti i kao prirodni konzervans.
Ovaj domaći umak od hrena možete poslužiti uz meso iz juhe, kobasice, pečenku, meso s roštilja, ali i za uskrsni doručak. Poslužit će i kao odlična baza za sendviče sa šunkom i svježim povrćem.
Najkremastiji umak od hrena
Sastojci:
- 250 g hrena
- 120 g kiselog vrhnja
- 120 g domaće majoneze
- 2 žlice limunovog soka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Priprema:
- Hren dobro operite pa ga sitno naribajte.
- Pomiješajte hren s kiselim vrhnjem, majonezom i limunom pa ga posolite i popaprite po ukusu. Količina vrhnja i začina može varirati, ovisno o tome koliko je hren ljut i koju teksturu umaka preferirate.
- Ako zaista volite ljuto, dodajte i nekoliko kapi omiljenog ljutog umaka. Poslužite umak od hrena dobro rashlađen!