Ili ste tim ketchup ili ste tim majoneza, sredine nema. Ako igrate za prvi tim, imamo savršen recept za vas. Potrebno je pripremiti sve sastojke, pomiješati, kratko zakuhati, pričekati da se ohladi i prebaciti u staklenku s poklopcem. Dakle, ništa kompliciranije od klasične zimnice.
Domaći kečap možete čuvati u hladnjaku i do dva tjedna. Poslužite ga uz prženi batat, domaći čips, premažite njime tortilje, dodajte ga u marinadu za piletinu ili napravite nezaboravan sendvič!
Domaći kečap
Sastojci:
150 g koncentrata rajčice
250 g pasirane rajčice
20 g smeđeg šećera
20 g šećera
80 ml jabučnog octa
150 ml vode
1 žličica soli
¼ žličice papra
¼ žličice češnjaka u prahu
¼ žličice luka u prahu
1/8 žličice mljevenog cimeta
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u loncu srednje veličine, na srednje jakoj vatri. Pustite da zakuha, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Maknite s vatre, probajte, prilagodite začinima i ostavite da se ohladi.
Prebacite u steriliziranu staklenku, zatvorite i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice