• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        03.02.2023 08:58
        03.02.2023 08:58
        0

        Kad je u pitanju priprema bechamela, sitnice čine veliku razliku. Donosimo vam listu detalja na koje morate obratiti pozornost!

         shutterstock_255028519.jpg Izvor: Shutterstock

        Bechamel je jedan od temelja francuske kuhinje. Priprema se od tri sastojka iz svake kuhinje - brašna, maslaca i mlijeka. Bez bechamela bi mnogo jela bilo nezamislivo, poput musake i lazanja, ali i drugih popularnih umaka, kao što su mornay i soubise.

        Ako ga pripremite kako treba, ručak ćete lako podići na višu razinu. Greške se u slučaju bechamela lako prikradu, pa tako umak može biti prerijedak, pregust ili grudast. U nastavku pišemo na što biste sljedećeg puta trebali obratiti pozornost.

        1. Omjer brašna i maslaca

        Kako bi napravili savršeni roux, mješavinu brašna i odabrane masnoće, pripazite da je omjer 1:1. Dakle, ako stavite 50 g maslaca, obavezo dodajte i 50 g brašna. Ako pretjerate s brašnom, umak će biti grudast, a u suprotnom će biti prerijedak. Ovo je stvarno trenutak za upotrebu vage, ako ne možete ocijeniti od oka. 

        2. Miješajte, miješajte, miješajte

        Ako pripremate bechamel, nemojte se micati od štednjaka. Trebali biste energično miješati brašno i maslac te nastaviti dobrim tempom i kada krenete postepeno dolijevati mlijeko. Veliki kružni pokreti su u ovom slučaju vaši najbolji prijatelji.

        3. Ne pretjerujte s vatrom

        Čak i ako vam se žuri, nemojte raspaliti vatru. Velika je vjerojatnost da nećete uštedjeti vrijeme, već samo potrošiti sastojke i dobiti rezultat kojim niste zadovoljni. Roux pripremite na slaboj vatri, a pojačajte je tek kada krenete dolijevati mlijeko. 

        4. Upotrijebite toplo mlijeko!

        Ako zaista želite ubrzati proces, unaprijed zagrijte mlijeko. Bit će sasvim u redu ako je mlijeko sobne temperature, ali s hladnim nemojte riskirati.

        5. Bechamel je gotov...

        Ako niste sigurni je li umak spreman za serviranje, provjerite situaciju jednostavnim trikom. Umočite žlicu i pogledajte je li umak ostao na žlici. Ako se zadržao na površini, slobodno ga maknite s vatre.

        Uživajte u savršenom bechamelu!

        Možda će vas zanimati

        • NE DOPUSTITE |

          25. Apr 2022.

          Ovo su tri najopasnije pogreške u pripremi brownieja...

          0
           Priprema brownieja
        • PROČITAJTE, ZAPAMTITE |

          22. Sep 2022.

          Tri glavne pogreške u skladištenju čokolade...

          0
           Čokolada

        Tagovi

        bechamel umak tips&tricks

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        otkrivamo tajnu

        | 24. Mar 2023.

        Znate li napraviti domaću majonezu?

        Domaća majoneza
        0

        kratki vodič

        | 03. Mar 2023.

        Smjesu za kekse možete zamrznuti. Evo kako...

        Zamrzavanje tijesta za kekse
        0

        tips&tricks

        | 27. Feb 2023.

        Znate li gdje i kako trebate čuvati kavu?

        Skladištenje kave u zrnu
        0

        vrijedi isprobati!

        | 23. Feb 2023.

        Kako napraviti odličan kruh za sendviče

        Bijeli kruh za sendviče
        0

        TIPS&TRICKS

        | 07. Feb 2023.

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        češnjak
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        DOBRODOŠLI SAVJETI

        | 23. Jan 2023.

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

         jaja
        0

        ZAPAMTITE

        | 17. Jan 2023.

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

         hrana zamrzivač
        0

        ZA JOŠ UKUSNIJI OBROK

        | 16. Jan 2023.

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

         avokado
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         Varivo od kvinoje i povrća
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         Njoki u umaku s piletinom i gljivama
        0

        Glavno jelo

        | 04. Jun 2022.

        Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.