Svi vole pizzu, a mini pizze idealni su zalogajčići za vikend druženja ili proslave. Isprobajte kombinaciju domaćeg tijesta s piletinom u pikantnoj marinadi, začinima i sirom kao hrskavi zalogajčići koji se peku samo 11 minuta (plus obrada pilećeg mesa u tavi). Ako još niste savladali pripremu savršenog tijesta za pizzu, ovo vam je prilika da isprobate.
Recept za mini pizze s pikantnom piletinom
Sastojci:
350 g brašna
1/2 žličice soli
200 ml tople vode
1,5 žličica kvasca
2 žlice šećera
1 žlica maslinovog ulja
Za meso:
250 g pilećeg filea
2,5 žlice krem sira
1/2 žličice soli
1/2 žličice octa
1 žličica mljevene ljute papričice
1/4 žličice mljevenog korijandera
1 režanj češnjaka
1 žlica ulja
1/4 žličice papra
Dodaci:
kečap
luk
papar
tvrdi sir
origano
masline
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte brašno i sol, a u drugoj toplu vodu, šećer i kvasac. Promiješajte i dodajte ulje. U brašno dodajte kvasac i zamijesite tijesto.
U zdjelu stavite krem sir, sol, ocat, mljevenu ljutu papriku, korijander, mljeveni češnjak, papar, ulje. Dobro izmiješajte pa dodajte uvaljajte bijelo meso narezano na kockice. Promiješajte i popržite u tavi.
Razvaljajte tijesto i okruglim kalupom radite mini pizze. Poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, izbockajte vilicom pa premažite uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 3 minute. Namažite kečapom, pa stavite meso, pospite nasjeckanim lukom, origanom i paprikom, ribanim sirom i nasjeckane masline. Vratite u pećnicu na 230°C još 8 minuta.
Detaljni postupak pogledajte u videu: