CIMET ROLICE S PRELJEVOM OD KREM SIRA: Slatko pecivo od kojeg miriši cijela kuća slavi svoj dan

Počela je sezona ovih mirisnih toplih slatkih peciva.

Shutterstock

Cimet rolice su slatko pecivo koje potječe iz Švedske, ali popularno je i u anglosaksonskim zemljama. 4. listopada obilježava se njihov dan, a time i službeno započinje sezona ovih toplih mirisnih zalogajčića od kojih miriši cijela kuća. Isprobajte jednostavan recept za rolice s preljevom od krem sira za koje smo sigurni da će nestati sa stola ubrzo nakon što ih izvadite iz pećnice.

Recept za cimet rolice s preljevom od krem sira

Sastojci:

Za tijesto:

300 g brašna
160 g mlijeka
1 jaje
30 g šećera
1 žličica suhog kvasca
1/2 žličice soli
40 g maslaca

Punjenje:

80 g smeđeg šećera
1 žlica mljevenog cimeta
prstohvat soli

Shutterstock 

Preljev od krem ​​sira:

150 g krem ​​sira
30 g šećera u prahu
2-3 žlice mlijeka
1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Pomiješajte toplo mlijeko, kvasac i šećer. Ostavite 5 minuta da se aktivira pa dodajte jaje i promiješajte. Dodajte brašno i sol pa zamijesite tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta pa dodajte maslac sobne temperature i dobro zamijesite tijesto da se sastojci dobro sjedine. Nauljite i poklopite i ostavite da se udvostruči.

Pomiješajte šećer, cimet i sol i dobro promiješajte. Tijesto razvaljajte u tanki pravokutnik, premažite maslacem sobne temperature i namažite nadjevom od šećera i cimeta. Zarolajte i dobro zatvorite, pa prerežite na 9 jednakih dijelova. Pleh obložite papirom za pečenje i poredajte rolice. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko sat vremena. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 25 minuta. Krem sir umutite sa šećerom u prahu pa ulijte mlijeko i vaniliju. Sve dobro izmiješajte i premažite rolice.

 Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu:

Cimet rolice  youtube