Knedle sa šljivama nekada su djeci bile omiljeni ručak, a pripremaju se jednostavno i brzo. Mogu biti desert, ali i ukusna užina ili večera. Iskoristite sezonu šljiva i vratite mirise i okuse djetinjstva u svoju kuhinju.
Sastojci:
- 15-ak šljiva
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 2 žlice ulja
- 300 g krušnih mrvica
- sol
Shutterstock
Priprema:
Skuhan krumpir izgnječite i ostavite da se malo ohladi pa mu dodajte dva jaja, malo soli, brašno, ulje i promiješajte. Tijesto mora biti ljepljivo, a ruke možete navlažiti vodom kada radite okruglice.
Uzimajte malo tijesta pa u sredinu stavite po jednu šljivu bez koštica, zamotajte u kuglicu i stavite je u kipuću vodu. Knedla je gotova kada ispliva na površinu. Kuhane knedle uvaljajte u krušne mrvice i popržite na tavi, ali i ne morate. Ukusne su i samo kuhane.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice