Knedle sa šljivama nekada su djeci bile omiljeni ručak, a pripremaju se jednostavno i brzo. Mogu biti desert, ali i ukusna užina ili večera. Iskoristite sezonu šljiva i vratite mirise i okuse djetinjstva u svoju kuhinju.

Sastojci:

  • 15-ak šljiva
  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 250 g brašna
  • 2 žlice ulja
  • 300 g krušnih mrvica
  • sol
Recept za knedle sa šljivama koje se ne raspadaju
Shutterstock 

Priprema:

Skuhan krumpir izgnječite i ostavite da se malo ohladi pa mu dodajte dva jaja, malo soli, brašno, ulje i promiješajte. Tijesto mora biti ljepljivo, a ruke možete navlažiti vodom kada radite okruglice.

Uzimajte malo tijesta pa u sredinu stavite po jednu šljivu bez koštica, zamotajte u kuglicu i stavite je u kipuću vodu. Knedla je gotova kada ispliva na površinu. Kuhane knedle uvaljajte u krušne mrvice i popržite na tavi, ali i ne morate. Ukusne su i samo kuhane.