SLANCI BOLJI NEGO KUPOVNI: Nakon ovog recepta mekane štapiće od tijesta više nećete kupovati u pekari

Domaća peciva su najbolja.

Shutterstock

Volite li pripremati domaće pecivo, ali su vam dosadile kiflice i klipići, napravite slance. Ovo pecivo prelijeva se mješavinom brašna, soli i vode, ali i sirom.

Sastojci:

700 g brašna
350 ml mlakog mlijeka
100 ml ulja

40 g svježeg kvasca (10 g suhog)
2 žličice šećera
1,5 žličica soli

Za preljev:

pola žlice soli
2 žlice brašna
oko 5 žlica hladne vode

Priprema:

Kvasac pomiješajte s mlijekom i šećerom, dodajte ulje i brašno i sol. Zamijesite mekano tijesto i ostavite da se diže 20-30 minuta.

Premijesite i podijelite na kuglice (oko 10 komada). Svaku premijesite i ostavite da odstoje 5 minuta. Svaku kuglicu raširite u duguljasti slanac. Poredajte na pleh obložen papirom za pečenje ili namazan uljem i posut brašnom. Ostavite da odstoje oko 30 minuta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok lijepo ne porumene.

Premažite bijelim slanim preljevom i vratite u pećnicu na još 5 minuta.