Domaće pecivo s dodatkom mirisnih začina posebno je ukusno, a nije ga teško napraviti kod kuće. Isprobajte recept za hrskave štapiće s maslinama.

Sastojci:

  • 250 g maslina
  • 450 g bijelog brašna
  • 50 g integralnog brašna
  • 375 g vode
  • 30 g maslinovog ulja
  • 12 g svježeg kvasca (ili 4 g suhog kvasca)
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica sitno nasjeckanog ružmarina

Priprema:

Sve sastojke za tijesto pomiješajte s nasjeckanim ružmarinom, umijesite, pokrijte i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Rukama razvaljajte tijesto u zdjeli, pa ostavite da odstoji još 15 minuta. Dodajte masline, poklopite zdjelu i ostavite u hladnjaku preko noći. Zagrijte pećnicu na 250°C. U međuvremenu tijesto podijelite na 6 dijelova. Svaki dio tijesta pospite brašnom, razvaljajte, a zatim lagano uvrnite. Pažljivo prebacite na pleh i pecite 15-20 minuta.