Postoji li nešto ukusnije od domaćeg toplog kruha? Možda samo aromatičan domaći kruščić s češnjakom i maslinovim uljem zbog kojeg će mirisati cijela kuhinja. Jedina mana je što će nestati brzo nakon što ga svježe pečenog izvadite iz pećnice.
Sastojci:
- 500 g brašna
- pola žličice soli
- 1 vrećica instant kvasca
- 1 žličica šećera
- 300 ml mlake vode
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- svježi peršin
- sol
Priprema:
1. Brašno pomiješajte sa soli. Kvasac pomiješajte sa šećerom i 100 ml mlake vode i ostavite da se diže 15-ak minuta pa ga ulijte u udubinu koju ste napravili u brašnu. Dolijevajte mlaku vodu. Zamijesite tijesto i ostavite da odleži pola sata.
2. Tijesto podijelite na tri kuglice. Razvaljajte, oblikujte u kruščić i ostavite da se diže oko 15 minuta.
3. Sitno nasjeckajte češnjak i pomiješajte ga s uljem. Namažite po tijestu i pospite peršinom.
4. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi lijepu boju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice