Postoji li nešto ukusnije od domaćeg toplog kruha? Možda samo aromatičan domaći kruščić s češnjakom i maslinovim uljem zbog kojeg će mirisati cijela kuhinja. Jedina mana je što će nestati brzo nakon što ga svježe pečenog izvadite iz pećnice.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • pola žličice soli
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 300 ml mlake vode
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • svježi peršin
  • sol
Recept za najbolji domaći kruh s češnjakom
Shutterstock 

Priprema:

1. Brašno pomiješajte sa soli. Kvasac pomiješajte sa šećerom i 100 ml mlake vode i ostavite da se diže 15-ak minuta pa ga ulijte u udubinu koju ste napravili u brašnu. Dolijevajte mlaku vodu. Zamijesite tijesto i ostavite da odleži pola sata.

2. Tijesto podijelite na tri kuglice. Razvaljajte, oblikujte u kruščić i ostavite da se diže oko 15 minuta.

3. Sitno nasjeckajte češnjak i pomiješajte ga s uljem. Namažite po tijestu i pospite peršinom.

4. Pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi lijepu boju.