OMILJENO JELO NA ŽLICU: Pravo domaće varivo s piletinom, graškom i noklicama priprema se jednostavno, a svima je fino

Obrok koji hrani tijelo i dušu.

Shutterstock

Volimo varivo od graha i leće, ali grašak ima posebno mjesto na tronu omiljenih jela na žlicu, osobito kad dolazi u kombinaciji s piletinom i domaćim noklicama. Ovo je jelo koje hrani dušu i tijelo, obavezno ga uvrstite na svoj tjedni jelovnik ili kad god poželite domaće toplo jelo na žlicu.

Recept za varivo od piletine i graška s noklicama

Sastojci:

500 g svježeg ili smrznutog graška
300 g piletine
1 luk
1 mrkva
1 žlica mljevene paprike
sol, papar, ulje

Za noklice:

1 jaje

3 žlice brašna

prstohvat soli

Priprema:

Luk narežite i popržite. Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće, a pileće bijelo meso narežite na kockice. Na poprženi luk dodajte piletinu, posolite i zalijte s pola šalice vode. Pirjajte dok meso ne promijeni boju. Dodajte mrkvu i grašak, papar i papriku po želji, zatim zalijte vodom do vrha graška, poklopite i smanjite na srednju vatru. Kuhajte oko 20 minuta ili dok se grašak ne skuha. Na kraju ukuhajte noklice.