Mnogi vole leću više nego grah, a ova mahunarska se brže kuha. Pripremite jednostavno varivo od leće.
Sastojci:
500 g leće
1 luk
1 mrkva
sol, papar, čili, češnjak, peršin, kurkuma, slatka paprika
250 ml soka od rajčice
Priprema:
Namočite leću u vodi oko sat-dva. Nakon toga isperite i ocijedite. Na tavi popržite mrkvu i luk. Dodajte leću, sok od rajčice i još kratko pirjajte. Zatim zalijte vodom, začinite i pirjajte dok leća ne omekša.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice