NEODOLJIVI MUFFINI S JABUKAMA: Mekani zalogajčići bez jaja i mlijeka, savršeni za doručak ili desert

Kombinacija jabuka i cimeta je neodoljiva.

Shutterstock

Muffini su svima omiljeni ukusni i praktični zalogajčići koji pašu za desert, ali i za doručak, užinu ili ponijeti na posao ili na izlet. Donosimo vam recept s kraljicom jesenskog voća - jabukom i pekmezom po želji, a savršen spoj sastojaka s mirisnim začinima čini ovu slasticu neodoljivom.

Sastojci:

2 velike jabuke
2 žlice pekmeza
1 šalica šećera
1/2 šalice ulja
2 šalice brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 čaša vode
1 žličica cimeta
1 vrećica vanilin šećera
šećer u prahu

Priprema:

Jabuke očistite i naribajte pa dodajte šećer, brašno, pekmez po želji, prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje, cimet i vodu. Smjesu dobro izmiješajte pa u kalup za muffine stavite papirnate kalupe i izlijte smjesu. Nemojte puniti do vrha. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko pola sata. Kad se malo ohlade izvadite ih iz kalupa i pospite šećerom u prahu.