NAJMEKŠE I HRSKAVE PAMUK KIFLICE: Tajna je u premazivanju s dva sastojka prije i poslije pečenja

Domaće kiflice su najbolje.

Shutterstock

Svi vole domaće kiflice, ali kao i za svaki recept, postoji bezbroj verzija. Isprobajte ove pamuk kiflice koje se premazuju majonezom i nakon pečenja i otopljenim margarinom. 

Sastojci:

500 ml tople vode
1 svježi kvasac
2 žlice šećera
2 žličice soli
5-6 žlica majoneze
1,5 dcl ulja
oko 1 kg brašna
sezam, lan, kim...

100 g otopljenog vrućeg margarina

Priprema:

U vrućoj vodi s 2 žlice šećera razmrvite kvasac i pustite da se aktivira pa dodajte ostale sastojke za tijesto. Umijesite tijesto i ostavite da se udvostruči. Na pobrašnjenoj površini napravite kiflice i stavljajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu oko 20 minuta. Svaku kiflicu namažite s malo majoneze i pospite sjemenkama. Pecite na 180 stupnjeva dok ne dobiju boju. Kad su kiflice skoro gotove zagrijte margarin. Svaku nekoliko puta premažite margarinom i prekrijte krpom.