MINI BAVARSKO PECIVO: Najprije se kuha, zatim peče, nevjerojatno mekano je iznutra, hrskavo izvana

Ljubitelje domaćih peciva oduševit će ovaj recept.

Shutterstock

Od domaćih peciva miriši ne samo kuhinja već i cijela kuća. Ako obožavate pripremati i jesti kiflice, slance i slična peciva od dizanog tijesta, oduševit će vas ova mini bavarska peciva koja se pripremaju malo drugačije.

Ono što razlikuje ovo pecivo od drugih je to što se kratko kuhaju u ključaloj vodi, a onda se peku. Nevjerovatno je mekano iznutra, a tvrđe izvana, a paše uz razne namaze za doručak ili užinu.

Recept za mini bavarsko pecivo

Sastojci za tijesto:

500 g brašna
320 ml tople vode
2 žlice maslinovog ulja
25 g kvasca
1 žlica šećera
1 čajna žličica soli
Za premazivanje:
1 jaje
sjemenke po želji, npr. sezam, mak
1 litra vode
3 žlice sode bikarbone

Priprema:

Razmrvite kvasac u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da se aktivira. Dodajte prosijano brašno, sol, maslinovo ulje i preostalu vodu. Zamijesite glatko tijesto i prekrijte prozirnom folijom pa ostavite da odstoji oko 15-20 minuta. Zatim tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova, pa svaki dio razvući u tanku kiflu i narežite je na manje komade.

Pomiješajte vodu sa sodom bikarbonom, kad prokuha ubacite kuglice od tijesta na 10-15 sekundi. Ocijedite i složite na pleh obložen papirom za pečenje. Tijesto premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili makom (ili kako već volite). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu:

Mini bavarsko pecivo  youtube