Krafne su omiljen i kaloričan slatki zalogaj koji se obavezno priprema za poklade i Fašnik, a nekada su ih ljudi vrlo često jeli slane. Slične su međimurskim langošima i tijestu prženom u dubokom ulju. Isprobajte recept za slane krafne s jogurtom i češnjakom od kojih će mirisati cijela kuća.
Recept za slane krafne
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 200 ml mlijeka
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 40 g kvasac
- 2 jaja
- 2 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 1 češnjak
Priprema:
Kvasac pomiješajte sa šećerom u mlakom mlijeku i ostavite da se aktivira. Izgnječite češnjak i pomiješajte sve ostale sastojke u glatko tijesto. Ostavite da se udvostruči. Pobrašnite i lagano razvaljajte i izrežite oblike krafni. Pokrijte ih i ostavite da se dižu oko 20 minuta. Krafne pržite u dubljoj tavi u većoj količini ulja.
Izvor: Stil Kurir
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice