Krafne su omiljen i kaloričan slatki zalogaj koji se obavezno priprema za poklade i Fašnik, a nekada su ih ljudi vrlo često jeli slane. Slične su međimurskim langošima i tijestu prženom u dubokom ulju. Isprobajte recept za slane krafne s jogurtom i češnjakom od kojih će mirisati cijela kuća.

Recept za slane krafne

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 40 g kvasac
  • 2 jaja
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 češnjak

Priprema:

Kvasac pomiješajte sa šećerom u mlakom mlijeku i ostavite da se aktivira. Izgnječite češnjak i pomiješajte sve ostale sastojke u glatko tijesto. Ostavite da se udvostruči. Pobrašnite i lagano razvaljajte i izrežite oblike krafni. Pokrijte ih i ostavite da se dižu oko 20 minuta. Krafne pržite u dubljoj tavi u većoj količini ulja.

 Izvor: Stil Kurir