Volite li pripremati domaće pecivo, ali su vam dosadile kiflice i klipići, napravite slance. Ovo pecivo prelijeva se mješavinom brašna, soli i vode, ali i sirom.
Sastojci:
700 g brašna
350 ml mlakog mlijeka
100 ml ulja
40 g svježeg kvasca (10 g suhog)
2 žličice šećera
1,5 žličica soli
Za preljev:
pola žlice soli
2 žlice brašna
oko 5 žlica hladne vode
Priprema:
Kvasac pomiješajte s mlijekom i šećerom, dodajte ulje i brašno i sol. Zamijesite mekano tijesto i ostavite da se diže 20-30 minuta.
Premijesite i podijelite na kuglice (oko 10 komada). Svaku premijesite i ostavite da odstoje 5 minuta. Svaku kuglicu raširite u duguljasti slanac. Poredajte na pleh obložen papirom za pečenje ili namazan uljem i posut brašnom. Ostavite da odstoje oko 30 minuta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok lijepo ne porumene.
Premažite bijelim slanim preljevom i vratite u pećnicu na još 5 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice