Iako u trgovinama postoji velik izbor raznih namaza i pašteta, nema do okusa domaće. Riblja pašteta od tunjevine priprema se jako brzo, a ako joj dodate mljeveni kikiriki, imat će još bolji okus. Paše kao namaz na kruhu, pecivu ili brusketima, ali i kao podloga u jelima s tortiljom.
Sastojci:
1 konzerva tune
300 g krem sira
200 g majoneza
100 g kikirikija
sok od pola limuna
sol, papar, mljevena crvena paprika
Priprema:
Pomiješajte sir i majonezu, pa sve dobro izmiksajte da se lijepo sjedini. Tunjevinu ocijedite od ulja, pa usitnite vilicom ili blenderom. Dodajte u smjesu kiselo vrhnje i majonezu, prelijte limunovim sokom i dobro promiješajte. Kikiriki također sameljite u blenderu i dodajte u paštetu. Dodajte začine po želji i sve još jednom dobro promiješatjte. Prije posluživanja možete ga malo ohladiti u hladnjaku jer će se tako lakše mazati.